Dimitris

Monday, November 20, 2006

To kalo kolopaido

Το καλόπαιδο και το κωλόπαιδο

Ας γενικεύσουμε λίγο τα πράγματα: Θα μιλήσουμε για δυο βασικές κατηγορίες ανδρών

Α) το καλό παιδί και

Βου) το κωλόπαιδο

Και νομίζω ότι είναι γνωστό σε όλους ΠΟΙΟΝ προτιμούν οι γυναίκες, ε;

Ας τα πάρουμε τα πράγματα απ΄την αρχή. Ο Αδάμ που χου (ναι, τόοοοσο αρχή). Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα καλού παιδιού. Είχε την Εύα από δίπλα του να του τρίβεται και να του λέει «Μα Αdam, baby, μήπως να το δοκιμάζουμε και τούτο το ωραίο το μηλαράκι, δες τι τρυφερό που είναι». Τίποτα αυτός, δεν σκάμπαζε καθόλου. Βλέπετε, το καλό παιδί δεν σπάει ποτέ τους κανόνες.

Ξεχωρίζουν από μακριά: Συνήθως είναι μέτριοι (μα πολύ μέτριοι) στην εμφάνιση. Ως και δεν βλέπονται καθόλου. Δεν πολυασχολούνται με σπορ και αθλοπαιδιές και αν ασχολούνται παίζουν πάντα με τους κανόνες. Ή είναι από αυτούς που θα ξεμείνουν τελευταίοι και δεν τους θέλει κανείς στην ομάδα. Μπορεί να είναι καλοί μαθητές, geeks τελείως. Φοράνε συμμαζεμένα ρουχαλάκια, το μαλλί είναι πάντα κομμένο, η εμφάνιση περιποιημένη. Σπορτεξάκι, τίμπερλαντ μποτάκι, τζιν (σιδερωμένο με τσάκιση), φουτεράκι, πουκάμισο (καρό). Ζώνη δερμάτινη στο τζιν, ζελέ στο μαλλί.

Ίσως να είναι κοινωνικοί, αλλά δεν ανήκουν ποτέ μα ποτέ στις in/hot κλίκες. Έχουν φίλες, πολλές μάλιστα, και σίγουρα γουστάρουν κάποια από αυτές, αλλά σχεδόν ποτέ δεν τολμούν να της τα ρίξουν. Δεν καταλαβαίνουν γιατί μα γιατί δεν μπορούν να χτυπήσουν την γκόμενα που θέλουν. Και όχι, δεν θέλουν την αριστερίζουσα ταγαροφορούσα με το γυαλί ταρταρούγα που τους γουστάρει. Θέλουν, αυτήν, την hot γκόμενα, που ρίχνεται στην αγκαλιά τους αφού πλαντάξει στο κλάμα για τον γκόμενο της και τους αναφωνήσει «Είσαι ο καλύτερος μου φίλος!». Δεν μπορούν να καταλάβουν τι προτιμάει σ’ εκείνο το κωλόπαιδο που την έχει στο φτύσιμο συνέχεια. Αυτοί, ναι, τα καλά παιδιά, είναι σοβαροί, ώριμοι, μετρημένοι, σταθεροί, θα της φερθούν με σεβασμό και εκτίμηση, θα την κοιτάνε στα μάτια, ακόμα και αν τους μιλάει για τις νέα μόδα στις ανταύγειες, θα την προσέχουν, στα ώπα ώπα θα την έχουν, βασίλισσα!

Μα αυτό που δεν μπορούν να δουν είναι ότι είναι βαρετοί. Και αυτό, είναι το μόνο που δεν είναι το κωλόπαιδο. Ω ναι, ξέρουν για τα κωλόπαιδα, τους έχουν δει να τους παίρνουν την δόξα (και τις γκόμενες). Μου είπαν κάποτε ότι ακόμα και τα καλά παιδιά μπορούν να κρύβουν μια κόλαση μέσα τους. Λάθος φίλε μου. Η μόνη κόλαση που κρύβει μέσα του το καλό παιδί, είναι αυτή της ανασφάλειας και του συμπλέγματος κατωτερότητας. Ω ναι, μπορεί να τα ξεπεράσει αυτά κάποτε, λίγη μόρφωση και λίγη κουλτούρα και μπόλικα φράγκα μόνο θέλει. Ποτέ όμως δεν θα ξεπεράσει τον αιώνιο του αντίζηλο, το κωλόπαιδο, που του έκλεψε την γκόμενα.

Το κωλόπαιδο που λέτε, είναι το φίδι, στην ιστορία μας με τον Αδάμ και την Εύα. Είναι το παιδί που στο σχολείο είχε το μακρύ ατημέλητο μαλλί που έχει να δει μπαρμπέρη κάτι χρόνια, είναι το παιδί που δεν ξυρίζεται. Φοράει δερμάτινα, και χαϊμαλιά, έχει μηχανή, ακούει hard rock ή indie rave μουσική, παίρνει αποβολές συνέχεια, καπνίζει, πίνει, τρυπημένα αυτιά, τατουάζ, κοπάνες. Βλέμμα βαθύ και μυστηριώδες. Είναι αυτός που όλες οι μαμάδες λένε στα κορίτσια τους ότι πρέπει να αποφύγουν. Και εδώ έχουμε ένα από τους λόγους που τον θέλουν όλες οι κοριτσούδες: Είναι απαγορευμένος.

Είναι ψαγμένος όμως, μάγκας και παιχταράς. Θα μπορούσε να είναι και ο πρόεδρος του 15μελούς μικρός. Είναι χωμένος παντού σε ότι σκηνικό παίζει, ξέρει όλους τους κανόνες και 1000 και ένα τρόπους για να τους σπάσει. Είναι τσογλάνι. Δεν έχει κανένα ενδοιασμό να παίξει βρόμικα αν το απαιτεί η κατάσταση και αν θα κερδίσει κάτι. Και αυτός είναι ο δεύτερος λόγος που τον θέλει η γκόμενα: Νομίζει ότι μπορεί να τον αλλάξει και να το φέρει στον ίσιο δρόμο.

Το κωλόπαιδο είναι πανέξυπνος, και καπάτσος και θα χωθεί όπου θελήσει. Αν θελήσει. Μπορεί να καταλήξει CEO σε πολυεθνική, καθηγητής πανεπιστημίου, μεγαλοδικηγόρος, πολιτικός ή πρόεδρος indie music εταιρίας.

Ή απλά, μπορεί να αυτοκαταστραφεί. Και αυτός είναι ο τρίτος λόγος που καίγεται γι’ αυτόν η γκόμενα. Γι αυτή την μαύρη ζοχαδιασμένη ψυχή του. Νομίζει, ότι μπορεί να τον σώσει.

Το κωλόπαιδο δεν είναι βαρετός. Δεν είναι σαν τους άλλους. Η γκόμενα που βγαίνει μαζί του, ποτέ δεν ξέρει τι την περιμένει. Βλέπεις με το καλό παιδί, ξέρει πως θα πάνε σινεμά, και μετά σ’ ένα πολύ καλό μπαράκι. Ξέρει που, πως, πότε. Και ξέρει ότι είναι ασφαλής μαζί του. Το κωλόπαιδο, θα την πάρει τηλέφωνο τελευταία στιγμή όταν εκείνη θα δουλεύει μανιωδώς την παρουσίαση για το μίτινγκ της και θα της πει να κατέβει τώρα κάτω, περιμένει με την μηχανή αναμμένη. Θα ξεκινήσουν για συναυλία σε υπόγειο και κατεστραμμένο μαγαζί για να ακούσουν κάποιους που ναι μεν δεν τους ξέρει τώρα ούτε η μάνα τους αλλά του χρόνου θα είναι οι νέοι Arctic Monkeys. Θα γνωρίσουν κάτι άλλα παιδιά εκεί που θα τους καλέσουν σ’ένα underground party, και θα καταλήξουν να βλέπουν την ανατολή του ήλιου στο Σούνιο αγκαλιασμένοι πάνω στην μηχανή.

Και αυτός είναι ο τέταρτος λόγος που τον γουστάρει: Είναι επαναστάτης (ακόμα και χωρίς αιτία). Σπάει όλα τα κατεστημένα, ξεπερνά τα τετριμμένα συντηρητικά όρια της μπουρζουαζίας. Η ζωή είναι μια περιπέτεια μαζί του, όπως στις ταινίες και στα βιβλία και την ρουφάει όλη, δεν αφήνει σταλιά.

Και μετά, η γκόμενα μπορεί να μην ξανακούσει απ΄το κωλόπαιδο για κανά μήνα. Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Και θα σκυλιάσει, θα θυμηθεί πως τον καλοκοιτούν οι άλλες γκόμενες και πως παίζει αυτουνού το ματάκι. Αυτός είναι ο πέμπτος λόγος που τον γουστάρει: Θέλει να έχει αυτό που δεν μπορεί να έχει. Αν ήταν εύκολος, πρόχειρος, πάντα διαθέσιμος (σαν το καλό παιδί) θα τον έφτυνε αμέσως.

Και κάθε φορά που θα την πληγώνει και θα την τσαλαπατάει, θα τρέχει να χωθεί στην αγκαλιά του καλύτερου της φίλου, του καλού παιδιού για να κλάψει. Μέχρι που κάποια μέρα, θα βρει την δύναμη να ξεκόψει, είτε γιατί έχει μπουχτίσει πλέον, είτε γιατί θέλει να κάνει οικογένεια και παιδιά είτε γιατί την παράτησε το κωλόπαιδο. Θέλει ηρεμία, τάξη και ασφάλεια, στοργή, αγάπη και προδέρμ. Οπότε θα τα φτιάξει με το καλό παιδί.

Στην αρχή θα είναι καλά.

Μέχρι να εμφανιστεί καβάλα στην μηχανή το κωλόπαιδο, κλείνοντας της το μάτι.

3 Comments:

 • At 5:42 AM, Blogger gouitix said…

  ΕΕΕΕ Μητσάρα, δεν πας καλά συνάδελφε! Αυτό είνια το μόνο σίγουρο! Προσπάθησα να καταλάβω σε ποια ομάδα ανήκεις αλλά μου ήταν πολύ δύσκολο... Η αλήθεια είναι πως προσπάθησα να σε κατατάξω κάπου στην μέση αλλά... ούτε για εκεί είσαι!!! Ρε, μήπως δεν υπάρχεις τελικά;;;

   
 • At 5:02 PM, Blogger someone said…

  Καλησπέρα.Βασικά εγώ είμαι λίγο άσχετος,αλλά θα ήθελα πολύ να σου πω ότι είμαι ένα απ'τα κωλόπαιδα που αναφέρεις..Απλά με λίγο διαφορετική εμφάνιση..Λοιπόν,κάποτε ήμουν κι εγώ καλό παιδί.Όσπου μία μέρα κατάλαβα οτι αυτό ήταν τραγικό λάθος.Το μόνο που κατάφερα,είναι να σπάω το κεφάλι μου για λάθος λόγο.Μάλλον για λάθος γυναίκες.Θα ήθελα πολύ,πριν με ξανακράξεις,να σκεφτείς ότι ίσως έγινα έτσι,εξ'αιτίας κάποιας κοπέλας..Σκέψου το λίγο..Ευχαριστω εκ'των προτέρων!

   
 • At 1:21 PM, Blogger ritoula said…

  olous sas mia kopela sas ftaiei..ante min arxiso gt ta xo k mazemena.agapes mou glukes,kai meis exoume kardia,kai min exoume aisthimata ta opoia kapoioi-onomata den leme-pligonoun fobera..alla den ginomaste me tin 1i anapodia p tha mas tuxei se sxesi poutanes!gt etsi paei,otan enas antras einai oti na nai ton leme 'kako paidi'..g tis gunaikes exoume brei pio eugenika epitheta e?e loipon mister 'someone' entaksi,to katalabame..eiste oi euaisthitoi tis upothesis p ragisame tin authrausti kardoula sas k tora den mporeitai na dotheitai se kati sunaisthimatiko gt to koutabaki mesa sas fobatai min pligothei ap tis uaines tis gunaikes!protimate loipon na sunexizetai auton ton faulo kuklo k na pligonetai kopeles oi opoies meta isos doun ta pragmata me ti diki sas logiki kai ginoun arpa kola...re su,skeftesai pragmatika se ti kosmo tha zoume se liga xronia etsi opos pame?anti na prospathoume g kati p kseroume oti uparxei epeidi to niosame,nai g tin agapi milao,k as pligothikame gmt!,to afinoume na xathei etsi.......gt?gt apla den prospathoume...gt eimaste deiloi....einai toso anoitos autos o egoismos...gt se emas tous idious kanei kako.ksupniste moreee!

   

Post a Comment

<< Home